Boekentips

Tannetje Koning – Voer voor carnivoren

Het eerste boek wat ik las over vers vlees voeren bij honden. In een voor mij nieuwe wereld was dit boek, geschreven door onze eigen dierenarts Tannetje Koning, meer dan welkom. 

Op een heel erge laagdrempelige manier legt dierenarts Tannetje Koning de verschillen in visies uit , komen de manier van voeren aan bod en hoe je dit het beste in de praktijk kunt toepassen.  

Ook rekent het af met het idee dat brokken de ideale voeding voor onze carnivore huisdieren zou zijn. Beter is het om zelf alles samen te stellen en ze te geven waar ze voor gemaakt zijn: vlees, orgaanvlees, botten met vlees er aan en al dan niet ook wat groente. Kortom: een imitatie van een prooidier.

Vooral het hoe toe te passen in de praktijk heeft me veel geholpen. Want waar begin je? Wat is het beste voor onze pup? Hoe zorg ik ervoor dat ze alles binnenkrijgt om gezond groot te kunnen worden? En waar voel ik me zelf comfortabel bij? 

Een aanrader voor iedereen die net begint met het voeren van vers vlees, zich nog aan het verdiepen is én zelfs voor iedereen die nu brokken voert. Want waar zijn brokken nou écht van gemaakt? En is het voeding of is het vulling? Het treffende gelijk wordt gemaakt met; wij willen toch ook niet ons hele leven diepvriespizza eten? Je zal er vast geen honger van krijgen maar het is verre van voedzaam.