Opvoeding

Liefdevolle opvoeding, daar gaat ons hart sneller van kloppen. Een diepe connectie met jouw hond, een connectie op zielsniveau.
Jouw hond als volwaardig lid van jullie gezin.
Wij geloven niet in het conditioneren van je hond op basis van snoepjes. Dit aangeleerde gedrag is geen goede basis voor een gezond hondenleven. Het is een vorm van voorwaardelijke liefde en daarmee gaat de hond eigenlijk volledig uit z’n eigen comfortzone en raakt hij ver van zichzelf verwijderd waardoor het in de praktijk gebeurt dat wanneer het er écht op aan komt, bijvoorbeeld in onveilige situaties, hij niet luistert. Iets wat je natuurlijk wél graag wil.

Alles begint bij vertrouwen, de basis van een goede relatie met je hond. Hem in zijn ogen aan kijken als je gehurkt voor hem zit. Hem het vertrouwen te geven dat je er onvoorwaardelijk voor hem bent en altijd zult zijn.
En de signalen opvangen als hij je even extra nodig heeft, door hem te kalmeren, masseren en te knuffelen. Zodat je hem, samen met jou, door een nieuwe situatie loost zonder dat hij daar angst voor ontwikkelt. Hij weet dat jij er altijd voor hem zult zijn. Onvoorwaardelijke liefde.

Onze honden mogen gewoon hond zijn, met hun eigen karaktertjes en bijzonderheden. We maken bijvoorbeeld ook geen gebruik van een bench omdat we onze hond zijn eigen plekje laten kiezen waar hij zich op dat moment comfortabel voelt.

De pups

Onze pups worden geboren op onze slaapverdieping, een hele fijne rustige omgeving waarin ze op hun gemak stukje bij beetje kennis kunnen maken met hun nieuwe wereld. Wij passen ons aan aan de behoeften van dat moment, dat verschilt zelfs per pup. Denk aan een rustige omgeving om te slapen tot een uitdagende omgeving voor nieuwe prikkels. Iedere pup mag zich op zijn eigen tempo zich ontwikkelen en laten we nooit over zijn eigen grenzen heen gaan. Na ongeveer drie weken verplaatsen we mama en haar kroost naar onze woonverdieping waar ze stukje bij beetje steeds meer prikkels zullen gaan krijgen.

Van onze pup-kopers verwachten we dat ze deze liefdevolle opvoeding doorzetten en de pup op zijn eigen tempo de wereld laten verkennen.