Verzorging

De doodle vacht verhaart niet en daardoor heeft het heel veel verzorging nodig.
Als pup laten we Beer al af en toe kennismaken met een beetje borstelen. Af en toe zetten we de waterblazer aan om alvast kennis te maken met het geluid.

Thuis gebruiken we alleen natuurlijke verzorgingsproducten zonder rotzooi.

Shampoo

Het probleem met de meeste hondenshampoos is dat er veel gebruik wordt gemaakt van chemische stoffen, zoals parabenen, alcohol, synthetische geuren en sulfaten.

De hondenhuid kan slecht reageren op deze chemische stoffen, helemaal als je hond al last heeft van een allergie of een huidirritatie.

Niet alleen kunnen de chemische stoffen in een gewone hondenshampoo irritatie veroorzaken aan de huid van je hond, maar zij kunnen ook andere huidproblemen veroorzaken, zoals dermatitis, allergieën, jeuk, roodheid en geïrriteerde huid.

Zelf shampoo maken

Zelf shampoo maken voor je hond? Ja zeker! Wij maken ook de shampoo voor ons zelf en bedacht waarom we dat ook niet voor Beer? Je vindt het hele recept in deze blog.

Natuurlijke shampoo

En omdat je natuurlijk niet altijd zin en tijd hebt om zelf shampoo te maken zijn er gelukkig ook een aantal natuurlijke merken zonder meuk. 4Legger heeft een hele fijne. Zelf gebruik ik voor mijn eigen haar ook een shampoo op basis van lemongrass en dat is een hele fijne, zachte shampoo. Je vindt ‘m hier https://www.4-legger.com/collections/all/products/lemongrass-aloe-organic-dog-shampoo

Shampoo bars

Ook een goede optie zijn shampoo bars speciaal voor honden. Happy Soaps heeft bijvoorbeeld een hele hondenlijn. https://nl.happysoaps.com/collections/honden-shampoo-bars

Waterblazer

Onmisbaar met een Labradoodle in huis. Ik gebruik het iedere dag even, ook om haar te laten wennen aan het geluid en om alle vuiltjes er meteen uit te blazen.

Borstels

De Activet Groen is een fijne borstel. Gebruik deze vanaf ongeveer een maand of 5. Zeker niet eerder omdat je anders de vacht beschadigt. Tot die tijd kun je borstelen met een zachte mensenborstel.

Naar de trimsalon

Vanaf dat Beer 4,5 maand oud is, zal ze een paar keer naar de trimsalon gaan ( knipsalon is wellicht een beter woord want er komt gelukkig geen trimmer aan te pas) voor een “puppy beurtje” om alvast een beetje kennis te maken met alles wat er in de salon gebeurt en om alles een beetje netjes bij te houden. Rond een maand of 6-7 zal ze haar eerste echte “grote knipbeurt” gaan krijgen.
Je kunt ook een trim/knip cursus volgen en het zelf gaan doen, er zijn diverse trimsalons die cursussen aanbieden, vaak zelfs bij je aan huis.