Ons verhaal

Ik ben Saskia 39 jaar en woon samen met mijn man Chiel en ons prachtig samengestelde gezin onder de rook van Arnhem. Onze oudste zoon is 11 jaar en na hem volgen nog 5 broertjes en zusjes waarbij onze jongste telg 1,5 jaar oud is. Bij ons is het nooit saai en altijd wel wat te beleven!

In januari van 2023 begon het enorm te kriebelen bij ons toen we voor het eerst, letterlijk, in aanraking kwamen met een Labradoodle. Een enorme wens van ons en van onze kinderen was om een lief hondje in ons midden te mogen verwelkomen. Helaas was dat eigenlijk niet mogelijk vanwege flinke allergieën van zowel mij als een van onze kinderen. Daarnaast vond ik het fijn als de jongste iets ouder zou zijn. En dat gezegd hebbende was het moment van oriënteren toen wel aangebroken

Het was voor ons al snel duidelijk dat een Australian Labradoodle het beste bij ons past, wij ervoeren meteen verschil in allergische reactie tussen een Labradoodle en een Australian Labradoodle (in deze blog heb ik dat een beetje uitgelegd). In eerste instantie even “proef knuffelen” met een Australian Labradoodle of het daadwerkelijk goed ging, dit was gelukkig bij ons allebei het geval!

Daarna volgde de oriëntatie naar een fokker die bij ons past. En dat bleek nogal een speld in een hooiberg te zijn. Een holistische fokker, die op een natuurlijke manier in het leven staat, zo min mogelijk de volwassen honden en pups chemisch belast, bewust bezig is met gezonde voeding voor de honden, liefdevolle opvoeding, maar ook bewust kijkt naar een stukje veilige hechting en juiste socialisatie; dus wanneer is het een juist moment om de pup van de moeder te gaan scheiden. Een hoop mitsen en maren, dat realiseerden wij ons ook terdege. We realiseerden ons de afgelopen maanden dat we graag zélf die speld in de hooiberg willen zijn en het heel graag zelf willen gaan doen, op een manier die bij ons past: een aantal nestjes bij ons in huiselijke kring geboren laten worden. Op een liefdevolle, holistische manier.

In toeval geloof ik niet. Dingen zijn zoals ze moeten zijn en gebeuren omdat ze moeten gebeuren. En zo kwam ons eerste fokteefje in maart 2023 op ons pad. Onze prachtige Beer van Betuwse Doodles geboren op de geboortedag van onze jongste zoon Bo. En wat een cadeautje was dat. Vanaf het eerste moment past ze perfect binnen ons gezin, op alle fronten. Ze voelt precies aan wat er nodig is zonder voorbij te gaan aan haar eigen gevoel en behoeften. Perfecte match dus!

Ze wordt in februari 2024 getest en we hopen dan een prachtig nestje van haar te mogen krijgen. Waardoor we op deze manier ons eigen steentje te kunnen bijdragen aan het voorzetten van het op verantwoorde wijze fokken van gezonde, sterke, sociale Australian Labradoodles.

Beer 5 weken oud

In de toekomst, alles alles goed gaat en fijn voelt, willen we nog een teefje binnen ons gezin verwelkomen. Onze roedel voor thuis is dan compleet maar wie weet wat de toekomst ons nog gaat brengen!

Beer wordt dus over een jaar getest en als ze door alle keuringen heen komt dan mag ze begin 2025 voor het eerst mama worden. We plaatsen dat tegen die tijd op social media.