Essentiële olie Mandarijn

Essentiële olie uitgelicht

🍊Mandarijn olie 🍊

Het was prachtig om aan de lichaamstaal van Beer te zien hoe ze de olie, die op dat moment het beste bij haar paste, uitkoos.  Ik liet haar drie oliën ruiken en bij mandarijn werd ze enthousiast, begon ze te kwispelen en wilde ze continu opnieuw de olie ruiken. Heel bijzonder! 

❗️Ik gebruik de olie bij Beer overigens in een diffuser, ondanks dat ik veel ervaring heb met essentiële oliën bij onze kinderen kies ik er nu (nog) even voor om het op deze manier te doen. Het fijne is dan ook dat ze zelf kan kiezen om weg te lopen. En daarbij, als je niet precies weet wat je doet kan een essentiële olie zeker wel kwaad doen. De vlieger “ baat het niet dan schaadt het niet” gaat dus niet op in dit geval. Enige voorzichtigheid is dus geboden. 

Ik schreef er in mijn blog al heel kort wat over maar eigenlijk verdient de mandarijn olie wat meer aandacht. 

De mandarijn olie is namelijk ook echt de favoriet van onze kinderen. Het is een hele speelse, pure olie die ontspanning geeft maar tegelijkertijd ook de zintuigen op een zachte prikkelt.  

Mandarijn brengt vrolijkheid. En in een wereld die niet altijd even vrolijk is, is dat op z’n tijd meer dan welkom. 

Mandarijn staat bekend als de zoetste en de meest kalmerende essentiële citrusolie. De etherische olie wordt gekenmerkt door haar helende eigenschappen.

Mandarijn is daarbij te vergelijken bij bergamot, wat ook een fijne olie is om te ontspannen. 

Het geeft licht en verzachting en ruimte voor nieuwe ideeën. 

Mandarijn is daarom perfect voor in de diffuser, als je de ruimte binnenkomt voel je je al gelijk lichter worden. Het geeft een enorm gevoel van geborgenheid. 

Geen wonder eigenlijk dat het meteen de favoriete geur van Beer was. 

Bron o.a. 

Het Aromecum – Chi Natural Life 

Een prachtige boek met ongelooflijk veel (achtergrond) informatie over alle oliën die je maar kunt bedenken.